Lökgatan 6
Lökgatan 6
Adam Lindh, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Adam Lindh

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Lökgatan 6

Utgångspris

6 495 000 kr


Utgångspris

6 495 000 kr



Årsta— Uppsala

Lökgatan 6


Kommande försäljning
Utgångspris
6 495 000 kr

Årsta— Uppsala

Villa i Årsta med extra allt samt uthyrningsdel!

Välkommen till din alldeles egna lilla oas mitt i populära Årsta med närhet till city men med känslan av lugnet på landet. Med sina totalt 242 kvm finns här plats för den stora familjen som direkt kan börja njuta av den välskötta trädgården som förstärker charmen ytterligare med sina två uteplatser i frodiga grönska. För den som älskar odling finns ett växthus där gröna fingrar kan blomstra. Det lilla uterummet intill garaget är försett med golvvärme och element, en idyllisk plats att tillbringa dagar och kvällar oavsett väder och årstid. Med ett praktiskt garage på tomten och en stor parkering för sex bilar samt cykelparkering för familjens alla cyklar görs vardagen både bekväm och smidig.

Den inbjudande hallen leder till det ljusa vardagsrummet som badar i naturligt ljus från stora fönster och skapar en luftig och inbjudande atmosfär. Rummet öppnar upp sig delvis mot det stilrena köket och den eleganta köksön som smakfullt separerar matsalsdelen från köket. Här nås den härliga altanen, en idealisk plats för att avnjuta måltider utomhus. På våningsplanet finns även två sovrum samt ett badrum med kombinerad badkar/dusch.

På övre planet finns den mer privata familjedelen med ett rymligt master bedroom samt ytterligare ett stort sovrum som med fördel kan användas som allrum . Det moderna helkaklade badrummet är utrustat med dusch och golvvärme för extra komfort. Som extra förvaring finns kattvindar att nyttja.

Gillestugan på den nedre planet erbjuder ett mysigt allrum med braskamin, perfekt för avkoppling. Den andra delen används idag som biorum. Utrymmet är flexibelt och kan även användas som kontor eller varför inte inreda till ett gym, då det i anslutning finns både dusch och bastu! En separat uthyrningsdel med egen ingång, kök och badrum ger möjlighet till extra intäkter eller kan omvandlas till ett tonårsdel. Tvättstugan och förrådet på detta plan bidrar till att hålla ordning och reda i detta välskötta hem. Utöver allt detta erbjuder fastigheten också en jordkällare. Sammanfattningsvis hittar ni här en unik och funktionell villa perfekt för den moderna familjen!

I lugna och expansiva Årsta har ni nära till det mesta! Vid Årsta Centrum finner ni bland annat ICA, apotek, restauranger, vårdcentral och folktandvård samt hållplats för stadsbussar. Skola och förskola ligger på bara ett par minuters gångavstånd och lika nära ligger trevliga grönområden, närmast i Årstaparken. Ytterligare service och handel finner ni vid Gränbystaden och i Boländerna. Området erbjuder fina cykelvägar där Gränbystaden nås inom 5 minuter och Uppsala centrum på 20 minuter. Buss nummer 4 ligger 100 meter från huset och tar er direkt in till stan på cirka 18 minuter. För den som pendlar ligger Årsta ypperligt till med närhet till E4:ans påfart.

Läs gärna även några ord från säljaren:
”Trädgården bjuder på många vackra blommor och växter såsom rhododendron, pioner, syrénbuskar, lavendel, rosor, kungsängsliljor, gullvivor bland mycket annat. På baksidan finns en altan där ni på sommaren kan äta frukost i morgon solens ljus men också svalka er senare på dagen i skuggan. På framsidan kan ni sitta och njuta hela dagen/kvällen av solen. Perfekt för härliga grillkvällar att minnas och se ut över den vackra trädgården. Eller ligga i hängmattan vid de lummiga träden och koppla av efter en arbetsdag. Här finns också äppelträd och vinbärsbuskar. På baksidan/ sidan av huset finns odlingar med sommar- och hösthallon, smultron, jordgubbar, rabarber, blåbär och krusbär. I växthuset trivs tomater, chili och paprika allra bäst och i det lilla landet intill trädgårdens 8 pallkragar finns plats att odla vad än man önskar, förslagsvis potatis, morötter, zucchini, lök, sallad och/eller kryddor.
Utöver detta finns gott om plats för en studsmatta, fotbollsmål eller om man önskar bygga pool.”

Varmt välkomna att boka er visning!


Utgångspris
6 495 000 kr
Boarea/biarea
136/106 kvm
Driftkostnad
63 692 kr/år
Tomtarea
1 244.3 kvm
Rum
7 rum (4 sovrum)

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Adam för mer information kring Lökgatan 6.

Adam Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Njut av den större trädgårdstomten med både generös gräsyta och vackra planteringar.
Fantastisk trädgård!

Njut av den större trädgårdstomten med både generös gräsyta och vackra planteringar.

En elegant köksö smakfullt separerar matsalsdelen och köket, vilket skapar en naturlig samlingsplats för familj och vänner.
Fantastisk trädgård!

Njut av den större trädgårdstomten med både generös gräsyta och vackra planteringar.

Kök

En elegant köksö smakfullt separerar matsalsdelen och köket, vilket skapar en naturlig samlingsplats för familj och vänner.

Badrummet matchningen skapar en snygg harmoni, där golv och väggar snyggt smälter samman.
Badrum

Badrummet matchningen skapar en snygg harmoni, där golv och väggar snyggt smälter samman.




Rumsbeskrivning

01
ENTRÈPLAN


02
Entré

Ljus entré med gott om plats för avhängning av ytterkläder, skor samt förvaringsmöbel. Härifrån nås trappan till övre samt källarplan. Vita målade väggar, klinkergolv som övergår till laminatgolv.


03
Kök

Stilrent vitt vinkelkök med rostfriho samt vacker stenbänkskiva med fasat klinker ovan som stänkskydd i en mjuk färg som harmoniserar med golvets kulör. Stilren köksö som avgränsar till matplats. Den maskinell utrustningen består av induktionshäll, inbyggd ugn och mikro, kyl, frys, diskmaskin. Plats för matgrupp invid stora fönsterpartier, härifrån nås den trevliga uteplatsen. Målade väggar och laminatgolv.


04
Vardagsrum

Behaglig sällskapsyta med delvis öppen planlösning mot köket. Fönsterna sträcker sig i två riktningar och skapar en ljus atmosfär. Här finns utrymme för en bekväm soffgrupp, TV-möbel och matgrupp. Målade väggar och laminatgolv.


05
Sovrum

Sovrum med plats för säng och skrivbordsmöbel, förvaring i klädkammare. Målade väggar och laminatgolv.


06
Sovrum

Sovrum med plats för säng och skrivbordsmöbel, förvaring i garderober. Målade väggar och parkettgolv.


07
Badrum

Stilrent ljust badrum utrustat med Handfat med kommod, spegelskåp, badkar, wc, ljusinsläpp från vädringsfönster. Kaklade väggar och våtrumsmatta på golv.


08
ÖVRE PLAN


09
Sovrum

Master bedroom med plats för stor dubbelsäng och kontorsmöbel. Förvaring i garderober. Vita tapeter och laminatgolv.


10
Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord, alternativ två mindre sängar. Stående målad träpanel kombinerat med en målad vägg i samma färgnyans och laminatgolv.


11
Badrum

Modernt helkaklat badrum i en elegant grå nyans och detaljer i svart, den enhetliga matchningen skapar en stilfull harmoni, där väggar och golv smidigt smälter samman. Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch, kommod, stort inbyggt badrumsskåp, spegel med inbyggd belysning samt WC. Ljusinsläpp från takfönster.


12
KÄLLARPLAN


13
Allrum

Allrum med mysig braskamin, plats för både soffgrupp och loungegrupp. Stående målad träpanel kombinerat med en tapetserad fondvägg och parkettgolv.


14
Tvättstuga/dusch/bastu

Tvättstuga inrett med ho, arbetsbänk, tvättmaskin, dusch, förvaringsskåp, bastu. Målade väggar och betonggolv.


15
Wc

Wc inrett med handfat, spegelskåp och wc. Målade väggar och plastmatta på golv.


16
Uthyrningsdel

Uthyrningsdel inrett med kök, arbetsbänk, förvaring i garderober. Plats för bord och säng. Målade väggar och laminatgolv.


17
Förråd/matkällare

Vidare finns även ett förråd och en matkällare.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

136 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

106 kvm

Tomtarea

1 244.3000 kvm

Rum

7 (4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

UPPSALA ÅRSTA 15:6


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Friliggande 1,5-plansvilla med källare

Byggnadsår

1971

Om-/tillbyggnadsår

2004

Standardpoäng

40

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Träfasad

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster isoler

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Fjärrvärme

Renovering omarbetning etc

1979 - Inredde övreplan.
1990 - Isolering av grunden med markskiva och tätskikt Platon fuktskydd, kontroll av dränering. (går att kolla dränering i jordkällaren.) Matkällare.
1997 - 3-glasfönster övreplan.
2002 - 3-glasfönster entréplan, 3-glas takfönster övreplan.
2003 - Ytterdörr hus och garage, lås.
2004 - Nytt förråd/farstukvist. Tak. Takutsprång, trapphus.
2006 - Reparation av tvättstuga, bastu och dusch.
2007 - Nytt trädgårdsskjul.
2009 - Isolering av kattvind.
2010 - Reparation övreplan. Nytt innertak gillestuga.
2011 - Bygge av uterum.
2012 - Reparation av garaget, läggning av golvklinkers, 3-glasfönster, källarplan , ny skorsten till öppna spisen.
2013 - 3 – glasfönster, garaget.
2014 - Byte av värmeledningsrör (elementör)entréplan.
2015 - Nytt kök inklusive spishäll, nytt golv. Nytt tak och golv i vardagsrummet.
2016 - Klinkers i hallen, nytt golv i hallen, golvlister.
2017 - Ledstänger och överliggare, trappnedgång. Trapprenovering.
2018 - Rörinspektion med kamera. Rengöring av ledning och beläggningar. Radonmätning och radonsanering. Mögelsanering toppvind och kattvindar. Trygghetsvakt installerad.
2019 - Byte av el till jordad i hela huset. Nya taklister entréplan. Målning/tapetsering av tak och väggar entréplan. Nytt golv i ett sovrum och klädkammare entréplan. Byggde en vägg och skapade ett till sovrum på övreplan. Målning av klädkammare uppe och inbyggda hyllor. Ny vägg i gillestuga. Målning /tapetsering av väggar och tak.
2020 - Byggde vägg och skapade en uthyrningslägenhet i källaren. Byggde tilläggs isolerat tak i uthyrningslägenheten. Målade/tapetserade väggar och tak. Ny spis, ugn, kyl med frysfack, micro och dörr.
Målade väggar och golv i badrummet i källaren. Ny toalett, handfat och spegelskåp. Målade tak och väggar i rummet och korridoren i källaren. Etablerade en ny häck på baksidan. Tog bort planteringar vid infarten och ordnade i stället parkeringsplatser. Installerade från luftvärmepump / AC.
2021 - Ny altan och spaljéer. Nytt ”cykelhus”. Ny tvättmaskin.
2022 - Växthus och skapande av odlingsmöjligheter med land, pallkragar, kompost och spaljé. Stenläggning vid odlingarna. Nytt äppelträd, vinbär, krusbär, blåbär, smultron, jordgubbar, hallon, rabarber, hybrid av björnbär och hallon. Målning av garage och byte av panel där det behövdes. Målning av staket.
2023 - Högtrycksspolning i avloppen i källaren. Rörinspektion med kamera. Allt såg bra ut. Byte av vattenutkast. Ny entrétrappa. Byte av fasad på kortsidan. Målning av huset. Nytt badrum och badrumsinredning övreplan. Etablerad ny häck, långsida. Ny Micro, kyl och frys.
2024 - Takrenovering.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

103 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2018-04-06

Besiktningsman

Claes Löhman


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber finns indraget.


05
Tomt/Servitut
Tomtarea

1244,3 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter last

Avtalsservitut: fjärrvärmeanläggn mm - se beskrivning

Planbestämmelser

Gräslöken m fl, Stadsplan (Beslutsdatum: 1969-05-22, Senast ändrad: 2022-06-13), Löken, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1969-11-26, Senast ändrad: 2022-10-15)

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut fjärrvärmeanläggn mm


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

4 287 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 346 000 kr

Markvärde

1 941 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1973

Uppvärmning

20 000 kr/år

Försäkring

11 692 kr/år

Elkostnad

20 000 kr/år

V/A och sopor

12 000 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

63 692 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 73 217 kr/år)

Antal personer i hushållet

6

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 3 pantbrev om totalt 3 700 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
4 287 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 346 000 kr
Markvärde
1 941 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1973
Uppvärmning
20 000 kr/år
Försäkring
11 692 kr/år
Elkostnad
20 000 kr/år
V/A och sopor
12 000 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
63 692 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 73 217 kr/år)
Antal personer i hushållet
6
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 3 pantbrev om totalt 3 700 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området

Årsta

Trivsamma Årsta ligger i nordöstra Uppsala och gränsar till Salabacke, Fyrislund och Slavsta. Här finns något för alla, bl.a. bostadsrätter med fina innergårdar eller villor med stora tomter.


01
Fördelar med området
Bussar Hundvänligt Motionsspår Restauranger Tryggt Barnvänligt Lugnt Parker/Grönområden

02
Kommunikationer

Goda kommunikationer med stadsbussarna nr 7 och nr 4 som tar er ner till centrum och centralstationen dit det även finns fina cykelvägar. Goda anslutningar till påfarten till E4:an och till väg 288.


03
Fritid och friluftsliv

Gröna Årstaparken bjuder in till umgänge och lek och trevliga Äppellunden ovanför Körvelgatan har fina promenadstråk. En perfekt familjeaktivitet är att besöka Årsta 4H-gård där ni kan träffa på hästar, grisar, getter, kaniner, får, gäss och höns och gårdskatten Trasan. Årsta idrottsplats har fina fotbollsplaner som nyttjas av föreningslivet och de spelsugna bollspelarna. Odlarföreningen Årstablomman ligger placerad mellan Fålhagsleden och Lennakattens järnvägsspår för den odlingsintresserade.


04
Service

Närservice vid Årsta Centrum med Ica-butik, apotek, frisör, vårdcentral, tobaksbutik, tandläkare och pizzeria. I Årsta bor ni med ett bekvämt avstånd till Gränby Köpcentrum och Gränby Köpstad samt till Boländernas och Fyrislunds handlingsområden.


05
Skola och barnomsorg

I Årsta finns det gott om förskolor (Kamomillen, Axelina, Lilla academica, Sparrisen, Fasanen, Årstaparkens och Äppellundens). Grundskoleutbildning för elever i årskurs F-5 finns vid Årstaskolan och Ångelstaskolan.

Använd kartan
X

Platser

Asiana

661 m


Mat Med Smak Delibutik

664 m


Natsu Sushi

683 m


Papa´s Pizza i Årsta Centrum

756 m


Satsu Sushi & Wok - Uppsala

764 m


Ångelstaskolan

314 m


Vaksala Kyrkskola

366 m


Årstaparkens Förskola

385 m


Källparkens förskola

455 m


Kamomillens Förskola

457 m


Bönor & Blad

1,07 km


Supermarket

1,07 km


City Gross Uppsala Gränby

1,88 km


Lidl

1,94 km


Arkgatan Uppsala

2,37 km


Årsta station Lennakatten

1,13 km


Fyrislund station Lennakatten

1,62 km


Uppsala Centralstation

2,91 km


Uppsala C

2,91 km


Skölsta station Lennakatten

3 km


Uppsala Timjansgatan

160 m


Uppsala Slavstavägen

227 m


Uppsala Vitkålsgatan

302 m


Uppsala Kamomillgatan

405 m


Uppsala Svärdsliljegatan

657 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Årsta station Lennakatten
    1,13 km
    8 min
    3 min
    16 min
  • Hållplats
    Uppsala Timjansgatan
    160 m
    1 min
    1 min
    3 min
  • Sjö
    607 m
    2 min
    3 min
    11 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Adam!

Adam Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.